HB leerlingen

De toelatingseisen voor onze HB groepen zijn:

• Een IQ ≥ 130, vastgesteld door een valide IQ test (bij voorkeur met de WISC-V);
  • niet alleen hoge capaciteiten maar ook creatief zijn in het bedenken van oplossingen en het hebben van doorzettingsvermogen om een taak te volbrengen zijn van belang;
  • gesprek met ouders en waar mogelijk informeren we bij de voorgaande school;
  • tijdens het oudergesprek worden de verwachtingen van de ouders en school besproken zodat er een reëel beeld ontstaat van wat ouders van de school verwachten en wat school kan bieden;
  • per kind wordt door de directeur en de IB'er bekeken of hij/zij in een HB groep geplaats kan worden.

Meer informatie over onze mogelijkheden en grenzen in het kader van Passend Onderwijs kunt u lezen in onze schoolgids. Deze gelden uiteraard ook voor de leerlingen in de HB groep.

Bent u nieuwsgierig geworden?
Hebt u een zoon of dochter die misschien in aanmerking komt voor de HB groep dan raden wij u aan contact op te nemen.

In een persoonlijk gesprek kunnen we de mogelijkheden voor uw zoon of dochter bekijken.