HB leerlingen

Om u alvast een beeld te geven van het werken in de hoogbegaafdengroepen kunt u de volgende link hbdepopulier.nl aanklikken. U komt dan op de website van de hoogbegaafdengroepen. Naast specifieke informatie over het onderwijs in deze groepen zijn ook leerlingen aan het woord. Zij nemen u mee in de wereld van diverse projecten en u kunt allerlei filmpjes en foto’s bekijken.

De toelatingseisen voor onze HB groepen zijn:

• Een IQ ≥ 130, vastgesteld door een valide IQ test (bij voorkeur met de WISC-III);
  • niet alleen hoge capaciteiten maar ook creatief zijn in het bedenken van oplossingen en het hebben van doorzettingsvermogen om een taak te volbrengen zijn van belang;
  • gesprek met ouders en waar mogelijk informeren we bij de voorgaande school;
  • tijdens het oudergesprek worden de verwachtingen van de ouders en school besproken zodat er een reëel beeld ontstaat van wat ouders van de school verwachten en wat school kan bieden;
  • per kind wordt door de directeur en de IBer bekeken of hij/zij in een HB groep geplaats kan worden.

Meer informatie over onze mogelijkheden en grenzen in het kader van Passend Onderwijs kunt u lezen in onze schoolgids. Deze gelden uiteraard ook voor de leerlingen in de HB groep.

Voor deelname aan deze vorm van onderwijs wordt een vrijwillige ouderbijdrage van €250,00 per kind per schooljaar gevraagd. Deze bijdrage is bedoeld voor het maken van excursies, het aanschaffen van speciale materialen, het betalen van gastlessen enzovoort.Zonder deze bijdrage kunnen we het onderwijs voor deze kinderen niet optimaal uit de verf laten komen.

Bent u nieuwsgierig geworden?
Hebt u een zoon of dochter die misschien in aanmerking komt voor de HB groep dan raden wij u aan contact op te nemen.

In een persoonlijk gesprek kunnen we de mogelijkheden voor uw zoon of dochter bekijken.